News / / 10.25.18

De Morgen: Is Belgische miljonair spil in goudsmokkel uit Congolees conflictgebied?

De Amerikaanse ngo The Sentry noemt in een rapport de Belg Alain Goetz de spil in een illegale handel van goud afkomstig uit conflictgebied. Het is niet de eerste keer dat de man in opspraak komt. “Ik dacht dat het ging om het script van de nieuwste film met George Clooney”. De enige vraag is of het gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Een villa op de palmvormige eilanden, opgespoten voor de kust van Dubai, is enkel weggelegd voor de rijksten op aarde. Het beste plekje van de hele palm is op het uiteinde van de middelste en dus langste tak. Rondom rond zicht op zee, strand en de skyline van Dubai. En daar heeft de 53-jarige Alain Goetz enkele jaren geleden een villa gekocht…

Click here to read the full article.