News / / 03.18.19

Aftonbaldet: Wallström i möte med världsstjärnan

Världsstjärnan, skådespelaren och filantropen George Clooney och hans hustru, människorättsadvokaten Amal Clooney, är på tillfälligt besök i Sverige. Enligt Aftonbladets tidigare uppgifter ska paret delta i Postkodlotteriets förmånstagarmiddag i kväll.

Men under makarnas blixtvisit i Stockholm har de också passat på att träffa den svenska utrikesministern Margot Wallström, skriver hon i en kommentar på Twitter som Aftonbladet tagit del av. Även hon har kopplingar till lotteriet, då hon tidigare var projektdirektör i organisationen.

”En ära”

Utrikesministern skriver att det var ”roligt och en ära att få träffa Amal och George Clooney idag. Två proffsiga personer som under en längre tid visat stort och uthålligt engagemang för världen och för människor, tillsammans med John Prendergast.”.

Sedan tidigare driver George Clooney en rad projekt tillsammans med aktivisten Prendergast, bland annat kring Darfurkonflikten i Sudan. De har tillsammans startat organisationen The Sentry…

Click here to read the full article.