News / / 06.17.19

Mondiaal Nieuws: Jean-Jacques Lumumba: ‘Corruptie is rem op ontwikkeling van het Afrikaanse continent’

‘De analyse van een krediet verschilt niet zo erg van die van een mens. Je moet begrijpen wat en waarom geld beweegt.’ Jean-Jacques Lumumba is geen politicus zoals zijn grootoom Patrice, de eerste democratisch verkozen premier van Congo, maar wel een financieel expert. Net als Patrice Lumumba wordt hij gedreven door idealen en is hij de luis in de pels van wie eigenbelang boven het belang van het volk plaatst. ‘Wie geld van de staat rooft, besteelt zijn eigen volk.’

Toen hij als bankier verdachte transacties opmerkte, weigerde Jean-Jacques Lumumba simpelweg de ogen te sluiten. Hij onthulde hoe familie en getrouwen van Kabila geld van de nationale bank naar eigen rekeningen versluisden. MO* sprak met de Congolese klokkenluider die de kleptocratie van Congo’s schaduwpresident een halt wil toeroepen…

Click here to read the full article.